تاریخ انتشار: شنبه 1396/05/28 - 08:32
کد خبر: 243586

واکنش فعالین دانشجویی به مسئله حصر

ما هم خواستار محاکمه هستیم/ حصر باعث سواستفاده سیاسی شده است/ رئیس جمهور پیگیر رفع حصر باشد

ما هم خواستار محاکمه هستیم/ حصر باعث سواستفاده سیاسی شده است/ رئیس جمهور پیگیر رفع حصر باشد

بعد از گذر یک دوره 4ساله و شروع به کار 4ساله دوم، آن جوان خود را فریب خورده می‌بیند.زیرا به وضوح درمیابد که آن کاندیدا،حتی لفظا حمایت خود را از رفع حصر سران فتنه اعلام نمی‌کند و واقعیت نیز همین است که اصلا این در حصر بودن، برای او اهمیتی ندارد که او بهره برداری سیاسی خود را کرده است و تا وقتی بهره برداری دیگری پیش نیاید،این موضوع را وسط نمی‌کشد.

به گزارش خبرنگار «خبرنامه دانشجویان ایران»، به دنبال جو سازی‌های رسانه ای و اقدامات اخیر سران فتنه، این سوال پیش می آید که: چه کسانی از حصر خانگی سود می برند و برندگان حصر چه کسانی هستند؟ به سراغ فعالین دانشجویی رفتیم تا آنها به این سوال ما پاسخ دهند

اسماعیل کوهی مقدم، دبیر دفتر تحکیم وحدت در خصوص محاکمه سران فتنه گفت: «مطالبه محاکمه سران فتنه پیش از هر کسی مطالبه ماست، اما سابقه سیاه اصحاب فتنه در قانون مداری برای آرامش جامعه مخاطره انگیز  است.

اما سوال بزرگ اینجاست چرا در بزنگاه های سیاسی و موقعیت های مهم این مطالبه از سوی یک جریان خاص شدت پیدا می کند؟ و این بار در زمان رای اعتماد به وزرای پیشنهادی؛ رفع حصر امروز نه یک مطالبه جدی بلکه تنها ابزاری است برای رسیدن به قدرت برخی سیاسیون.»

دبیر دفتر تحکیم وحدت گفت: «امروز اراده ای از طرف مسئولین مدعی رفع حصر برای پیشبرد این مسئله نیست، که شواهد و قرائن موجود مویّد این حرف است؛ امروز سواستفاده از حصر وسیله ای برای فرار از پاسخگویی در مورد یک کارنامه ضعیف چهار ساله است. مسئولین کشور، خصوصا نمایندگان مجلس، باید پیگیر مسائلی همچون رفع رکود، ایجاد اشتغال باشند نه آنکه خود را مشغول پیگیری رفع حصر کنند.»

وی افزود: «صحبت های وزرای پیشنهادی در مجلس حقیقتا نگران کننده بود و تا حدی نشان دهنده این بود که علاوه بر عوام حافظه تاریخی کوتاه مدت نخبگانی همچون نمایندگان مجلس نیز بسیار ضعیف است»

سید محمدعلی رئیس سادات دبیر انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه تهران، در گفتگو با خبرنامه دانشجویان ایران با اشاره ای تاریخی به زندگی یکی از سران فتنه گفت: «چهار نقطه عطف مهم در زندگی سیاسی کروبی دیده می شود. اول انشعاب مجمع روحانیون از جامعه ی روحانیت. کروبی و چندتن از شیوخ دیگر مسیر خود را از روحانیت سیاسی دهه ی 60 که آیت الله خامنه ای، آیت الله مهدوی و حجت الاسلام هاشمی رفسنجانی آن‌را نمایندگی میکردند جدا کردند. نتیجه ی این انشعاب و حواشی آن، مجلس سومی بود که با دولت سازندگی مداما وارد چالش شد. دوم ریاست مجلس پرحاشیه ششم که در آن بر سر نخواستن هاشمی دعوا بود و هماهنگی خوبی هم با دولت اصلاحات داشت. سوم انتخابات ریاست جمهوری 84 که مهمترین رقیب هاشمی در محافل سیاسی بشمار میرفت و چهارم انتخابات 88 که کماکان با جامعه روحانیت زاویه داشت.»

دبیر انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه تهران افزود: «در سوی دیگر، موسوی نیز از مخالفین سیاستهای جامعه روحانیت در دهه اول انقلاب و همچینین سیاست توسعه ی دولت سازندگی بود. در ادامه نیز با تغییر گفتمان جریان چپ نو(اصلاحات) از عدالت به آزادی، با سیاستهای دولت اصلاحات نیز به مشکل خورد. خاصه در مساله ی سیاست خارجی و رابطه با غرب و امریکا که تئوری توهم توطئه از تئوریسین‌های این جریان شنیده شد، موسوی این تفکر را منتسب به فراماسونری اسرائیلی قبل از انقلاب دانست.»

نان و آب حصر برای کیست؟

وی در ادامه گفت: «تقابل هردوی محصورین با دولت نهم هم کاملا واضح است اما مساله اینجاست که دولت تدبیر و امید در عرصه اقتصاد و سیاست داخلی، سمت و سوی دولت سازندگی را دارد و در عرصه سیاست خارجی، مسیر اصلاحات را می پیماید. از سوی دیگر پیوند رییس جمهور با جامعه ی روحانیت کار را به جایی رساند که این جریان در انتخابات اخیر بین حسن روحانی و سید ابراهیم رئیسی، سیاست سکوت درپیش گرفت.»
دبیر انجمن اسلامی مستقل تهران در انتها متذکر شد: «حصر اگرچه برای محصورین آب ندارد، اما وعده اتمام آن نان بازارگرمی انتخابات را برای دیگران به همراه داشت. مهمتر اینکه حصر آنها فرصت است اما سابقه ی هردو نشان میدهد آزادی آنها تهدید به شمار میرود.»

مجتبی بختیاری دبیر سیاسی انجمن های اسلامی دفتر تحکیم گفت: «فتنه امروز مانند نردبان پوسیده ای می ماند که عده ی ان را فقد برای بالا کشیدن خود استفاده می نمایند .و محصوران را پله های این نردبان می دانند اول شخصی که بیشترین استفاده ابزاری را از فضای هنجارگونه حصر می برد شخص جناب روحانی می باشد که اولین کسی بود که موضوع حصر را در شورای امنیت ملی مطرح کرد.»

دبیر سیاسی دفتر تحکیم وحدت ادامه داد: «جناب روحانی دیروز با شعار های انتخاباتی آزادی محصوران سعی در جمع اوری آرای خاص  را داشت تا به او رای دهند و خود بهتر میداند که اگر محصوران محاکمه یا آزاد شوند، دیگر نمیتواند در نقش یک قهرمان در جناح اصلاح طلبان حضور پیدا کند.  روحانی این را به عنوان بهترین ابزار برای راهبرد اهداف خود و همراه کردن جبهه اصلاحات چه آنهایی که درون نظام فعالیت قانونی دارند و چه آنهایی که از کشتی انقلاب پیاده شده اند می‌داند.البته ما نیز خواهان رفع حصر و محاکمه هستیم، زیرا دیگر نمی خواهیم کشور مانند سال 88به اشوب کشیده شود .»

محسن تاجیک نژاد دبیرسیاسی اسبق انجمن اسلامی سمنان گفت: «با نگاهی به ترکیب و اعضای شورایعالی امنیت ملی که مسئله حضر خانگی ماحصل و مصوبه این شوراست و البته با در نظر گرفتن آنکه ریاست این شورا، رییس جمهور است به وضوح مشخص می شود که روحانی در قامت رییس جمهور هیچ اراده ای برای رفع حضر نداشته چرا که وی قسمتی از رای خود را از جریانی میداند که مدعی هستند رهبرشان در حصر خانگی است و با رفع حصر دیگر حنای او برایشان رنگی ندارد و طبیعتا وقتی اصل جنس به بازار می آید مشتریان آن به دنبال نسخه بدلی نمی روند. پس روحانی باید شعار رفع حصر دهد تا سبد رایش را پر نگه دارد و از طرفی مجری حصر باشد تا در این سبد رایی رقیب های تازه ای پیدا نکند. حال مشخص است که چه کسی از حصر سود می برد.»

مریم مقدم دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه الزهرا در خصوص رفع حصر به خبرنگار خبرنامه دانشجویان ایران گفت:« ''تغییر'' از کلیدواژه های محبوب برای کاندیداهای شرکت در انتخابات در تمامی کشورهاست. دلیل این علاقه،ظرفیت دوگانه ایست که این واژه دارد. یعنی یک فرد به عنوان کاندیدا میتواند در مقابل مردم ناراضی از وضع موجود، با شور و حرارت خاصی وضع موجود را نقد کند و در نهایت چاره و راه برون رفت را ''تغییر'' بنامد. اینجاست که وی  توانسته است تمام جمعیت ناراضی را با خود همراه کند.

درحالی که ممکن است آنچه که آن فرد از ''تغییر'' مدنظر دارد ، 180درجه با درخواست آن طرفداران متفاوت باشد و اشتراک او با طرفدارانش فقط در حد''لفظ''باشد.»

دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه الزهرا تصریح کرد: «''حصر''نیز در این سال ها در کشور ما همین وضعیت را دارد.کاندیدای 70ساله اصطلاحا متعادل مایل به اصلاحات، میتواند در جریان رقابت های انتخاباتی، در مقابل فوج جوانان دهه هفتادی رادیکال اصلاح طلب -که از بد حادثه تنها او تنها امید انتخاباتی شان است- قرار بگیرد و باشور و هیجان شدید بگوید حصر ایران باید شکسته شود.»

 

وی افزود: «به همین دلیل است که بعد از گذر یک دوره 4ساله و شروع به کار 4ساله دوم، آن جوان خود را فریب خورده می‌بیند.زیرا به وضوح درمیابد که آن کاندیدا،حتی لفظا حمایت خود را از رفع حصر سران فتنه اعلام نمی‌کند و واقعیت نیز همین است که اصلا این در حصر بودن، برای او اهمیتی ندارد که او بهره برداری سیاسی خود را کرده است و تا وقتی بهره برداری دیگری پیش نیاید،این موضوع را وسط نمی‌کشد. در بهترین حالت و در صورت فشار برای پاسخ به مطالبه آن جوانان، خواهد گفت: دست ما بسته است و برخی کارها را نمیتوان با رای 50درصدی انجام داد.»

محمد صادقی دبیر انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه صنعتی شیراز نیز در خصوص مسئله حصر تصریح کرد: «می گویند که در حصر هستند، مریض هستند، به آن ها سخت می گذرد اما بد نیست که بدانیم حصر در کجا و با چه شرایطی است. سران فتنه در خانه های بسیار مجلل، گران قیمت و بزرگ همراه با بهترین و پیشرفته ترین امکانات زندگی می کنند. تنها نمی توانند به صورت علنی در بین مردم ظاهر شوند و مستقیم به بیان دیدگاه ها و سخنانشان بپردازند.اگر به خوبی وضعیت زندگی حصرنشینان برای همه آشکار شود، به قطع می توان گفت کمتر کسی در کشور خواهد بود که دلش نخواهد در حصر قرار گیرد.»

دبیر انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه صنعتی شیراز گفت: «البته حصر خانگی این روزها رنگ باخته بود و دیگر کمتر کسی بود که یادی از فتنه گران و حصر آن ها کند، به همین دلیل طرحی نو در انداختند تا باز به بازیشان ادامه بدهند و افکار عده ای از مردم را مشغول کنند، هیاهو به پا کنند، سروصدا راه بیندازند تا جلو محو شدنشان را از پیشانی سیاسی کشور بگیرند. دیگر این روزها حتی کسانی که با همین کلمه حصر به دنبال استفاده سیاسی بودند، سراغی از آن نمی گیرند.

وی در خصوص استفاده سیاسی از حصر سران فتنه گفت: «شاید بتوان مهم ترین کاسبان حصر را جریان نزدیک به رئیس جمهور معرفی کرد، کسی که رفع حصر را به عنوان یکی از شاکله های اصلی برنامه های تبلیغاتی‌ وی قرار دادندنی در واقع کسی از رفع حصر سخن می گفت که در زمان تصمیم گیری حصر خانگی سران فتنه، از جمله اعضای شورای عالی امنیت ملی بود. حسن روحانی و اطرافیانش به بهترین نحو ممکن از این اتفاق در این سال ها به نفع خود استفاده کردند اما فقط درحد وعده و حرف و هیچگاه به عرصه عمل نرسید.»

صادقی افزود: «حسن روحانی در چهارسال اخیر استفاده مهم دیگری از حصر و رفع آن کرده است و آن بازی با افکار عمومی و پرت کردن حواس مردم به مسائل دست چندم بوده است. روحانی در دوره اول ریاست جمهورس اش تقریبا به هیچ یک از وعده های مهم خود از جمله بهبود اوضاع اقتصادی مردم نتوانست عمل کند، لذا می توان گفت یکی از راهکارهای حسن روحانی و اطرافیانش مشغول ساختن مردم و اذهان عمومی به بحث های بی اهمیت از جمله همین رفع حصر بوده است.»

دبیر انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه صنعتی شیراز خاطر نشان کرد: «حصر خانگی نشانه عطوفت ومهربانی نظام نسبت به کسانی است که روزی قصد سرگونی کشور و حکومت را داشتند، جالب آن جاست که گاها شنیده می شود که چرا برای فتنه گران در حصر دادگاه تشکیل نمی شود؟ اما باید پرسید آنهایی که نتایج انتخابات سال 88 را قبول نداشتند و نظام را زیرسوال بردند از کجا معلوم نتیجه دادگاه را بپذیرند؟!»

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
1396/05/28 - 23:22

چرا کروبی و موسوی را محاکمه نمی کنیم؟ چون قوه قضاییه دست ما نیست.
و این دو اگر به دادگاه بروند حتما خواهند گفت چه کسی بود که شب
انتخابات به موسوی زنگ زد و به او اطمینان داد که پیروز شده و تبریک گفت!
همان کسی که برجام را 20 دقیقه ای تصویب کرد. طبعا قوه قضاییه هرگز این
محاکمه را لبه مصلحت نخواهد دانست. در واقع بقای شما و بقای روحانی به
خاطر همان فرد است که نباید اسمش را برد.

اما اینکه حبش موسوی و کروبی خلاف قانون است آری. البته که خلاف قانون
است. حب انفرادی بقایی و بابک زنجانی هم خلاف قانون بود. اما هرگز از
احدی از شما ندای اعتراضی بلند نشد! چرا که خون موسوی از خون بابک زنجانی
رنگین تر است!!

و تازه کدام حبس و کدام حصر؟ وقتی بهترین امکانات رفاهی و درمانی و
بهترین متخصصان و پزشکان کشور هر ساعت نگران سلامت تو باشند؟ کدام حصر
وقتی دم به دقیقه بیانیه و تبریک و تسلیت و پیام از آن در می آید؟ آیا
این حصر است؟

آری. حصر است. اما نه حصر فتنه گران. بلکه حصار امنیتی آنان است. در واقع
این مردم 9 دی هستند که در حصرند و نظام می ترسد که دستشان به این دو
فتنه گر برسد و آنها را بکشند و آن وقت مثل ماجرای رفیق حریری ایران هم
به لبنان تبدیل شود!

والا اگر اسلام در کشور اجرا شده بود حکم این دو نفر بدون هیچ نیاز به
دادگاه اعدام بود. دادگاه برای کشف و اثبات میزان جرم تشکیل می شود. اما
وقتی ابن ملجم علنا دست به جنایت می زند بدون نیاز به دادگاه و با یک
ضربه شمشیر قصاص می شود.
تورهای مسافرتی آفری
فیلم/ می‌خواهی امر به معروف کنی؟ اول به خودت نگاهی بنداز!
حذف سریال «حشاشین» از تمام سکوهای ایرانی
آموزش و مهارت‌آموزی به ۲۰۰ هزار دانش‌آموز کشور
واریز ۳ مطالبه مالی معلمان تا پایان اردیبهشت
اعلام جزئیات ترمیم معدل داوطلبان کنکور
آغاز عرضه خودروهای برقی از هفته آینده
هیأت اجرایی موقت فراکسیون انقلاب اسلامی‌ مجلس دوازدهم انتخاب شد
۸۵ میلیون ریال به حساب حجاج سال ۱۴۰۲ برگردانده می‌شود
برگزاری نشست همدلی و همفکری نیروهای انقلاب با حضور ۱۴۰ نماینده منتخب
جمعی از معلمان سراسر کشور فردا با رهبر انقلاب دیدار می‌کنند
لایحه امنیت شغل کارگران امروز در دولت تصویب شد
تامین ۴.۸ میلیارد دلار ارز در مرکز مبادلات برای واردات از ابتدای سال
شاخص بورس تهران ۱۲ هزار و ۲۲۶ واحد افت کرد
واردات خودروهای کارکرده در انتظار ابلاغ دولت به وزارت صمت
آزمون مجدد برای این کنکوری‌ها برگزار می‌شود
شرایط پرداخت ارز حجاج اعلام شد
دیدگاه مالکان جدید می‌تواند استقلال را متحول کند
چرا گزارش بی‌بی‌سی درباره نیکا شاکرمی جعلی است؟
نسخه پیچیده فروش اینترنتی دارو
فیلم/ ورود نیروهای پلیس برای سرکوب دانشجویان در دانشگاه یوتا
رئیسی ۲ قانون را ابلاغ کرد
آموزش و مهارت‌آموزی به ۲۰۰ هزار دانش‌آموز کشور
واریز ۳ مطالبه مالی معلمان تا پایان اردیبهشت
اعلام جزئیات ترمیم معدل داوطلبان کنکور
آزمون مجدد برای این کنکوری‌ها برگزار می‌شود
دانشجویان معترض ساختمان دانشگاه کلمبیا را تسخیر کردند
تجمع دانشگاهیان شریف در حمایت از خیزش دانشجویان در جهان
ایجاد مراکز مشاوره فعال برای حل مشکلات دانشجویان
حمایت نمایندگان از دانشگاهیان آمریکایی و اروپایی حامی غزه
دانش آموختگان ما وعده صادق را رقم زدند
معرفی ۲۵۰ موقعیت شغلی در نمایشگاه کار دانشگاه صنعتی امیرکبیر
مخبر خواستار اجرای سریع سند تحول بنیادین آموزش و پرورش شد
تصویب راه‌اندازی کانون نهج‌ البلاغه در دانشگاه‌ها
جذب ۷۲ هزار معلم از طریق آزمون‌های استخدامی
فراهم شدن امکان تغییر محل آزمون دانشجویان پیام نور
مهلت انتخاب رشته دکتری برای بار سوم تمدید شد
اعتراضات دانشجویی در آمریکا می‌تواند به «مردم عادی» هم منتقل شود
لزوم هدایت درست انتخاب رشته دانش آموزان در دانشگاه‌
پذیرش دانشجوی دکتری تخصصی در دانشگاه جامع انقلاب اسلامی
جذب نیروی امریه در پژوهشکده علوم بهداشتی جهاددانشگاهی
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top